Telefoongids lanceert eigen ‘producten zoekmachine’

De Telefoongids Telefoongids_productenvinderdoet met een nieuw product een poging om een deel van haar verloren positie op internet terug te winnen op de zoekmachines en vergelijkingssites. Met de ‘Productenvinder‘  kan men producten zoeken, vergelijken en direct zien welke winkels in de buurt dit product verkopen. De dienst is nog in Bèta, dus nog niet helemaal af. Maar de productenvinder kan dus al wel getest worden.

De Telefoongids zet met de nieuwe dienst duidelijk in op zoekmachineoptimalisatie. De producten die nu al gevonden kunnen worden (zoals ‘fietsen‘) bestaan uit een landingspagina met daarin een introductie tekst over het product. Deze tekst lijkt duidelijk geoptimaliseerd voor de zoekmachines, waarmee DeTelefoongids bezoekers op deze pagina’s probeert te krijgen met behulp van dezelfde zoekmachines waarmee ze wil concurreren.

Telefoongids_productenvinder_fietsen

De bedoeling is om de winkelposities onderaan deze pagina te verkopen aan de lokale adverteerders en de advertentieposities op deze pagina’s te verkopen aan grotere adverteerders die ook een branding doel nastreven. Op dit moment is de site dus nog in Bèta, wat een goed excuus is om bij Hema Fietsen enkel filialen van de Kijkshop te tonen ;-)

Tot op heden heeft De Telefoongids haar eens zo krachtige positie elk jaar zien afbrokkelen en werd de bekende papieren versie vaker gebruikt als verhoger voor de monitor of als vulling voor de papiercontainer. Adverteerders liepen weg en een fusie met de grote concurrent Gouden Gids was onvermijdelijk. Online is het ze tot op heden niet gelukt een belangrijke speler te worden en de vraag is of dat met de nieuwe Productenvinder wel gaat lukken. Wat denkt u?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord
 1. De Telefoongids & Gouden Gids
  De Telefoongids & Gouden Gids zegt:

  Bedankt voor de interesse in ons nieuwe product dat wij in bèta gelanceerd hebben. We zullen de reacties hier in de gaten houden en meenemen in de doorontwikkeling van http://www.productenvinder.nl.

  Scherp opgemerkt van de Hema fiets. Deze lijkt een verkeerde productnaam te hebben en wij zullen hier naar kijken.

  M.v.g. De Telefoongids & Gouden Gids

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.