Let op: Nieuwe golf van AdWords Phishing

De eerste dagen van 2010 hebben we bij PauwR al diverse vragen ontvangen over e-mail meldingen afkomstig van Google Ads (AdWords). De URL waarop ingelogd dient te worden verschilt echter met de standaard URL van AdWords. Deze mails zijn een vorm van Phishing. Na inloggen bezit de achterliggende partij over je inloggegevens, waarna ze de AdWords account kunnen overnemen. Dit kan lijden tot hoge klikkosten naar de websites van deze internetfraudeurs. Er is ons al een soortgelijk geval bekent waar dit binnen een dag voor meer dan €1000,- aan kosten heeft gezorgd. Google heeft deze kosten echter (in dit specifieke geval) niet in rekening gebracht.

Hieronder een voorbeeld van een recentelijk Phising e-mail:

aldwords000

Wanneer je naar deze URL gaat in bijvoorbeeld Firefox, dan wordt de URL geblokkeerd. Ook programma’s als McAfee blokkeren deze websites. Anders kom je als bezoeker op een goed nagemaakte website die je inloggegevens registreert:

aldwords

Het is aan te raden om tijdens het inloggen altijd de URL te controleren. Het adres http://adwords.google.com wordt namelijk altijd doorgestuurd naar een beveiligde locatie als https://www.google.com/accounts/…. Aan het HTTPS is te zien dat het gaat om een beveiligde verbinding.

Heeft u een melding ontvangen van AdWords en twijfelt u aan de echtheid? Stuur hem dan door naar info@pauwr.nl, zodat we de melding voor u kunnen bekijken!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord
 1. Maarten
  Maarten zegt:

  Update:
  Sinds het plaatsen van deze post heb ik nog diverse meldingen ontvangen. Alle e-mails bevatten de tekst “You have a new text alert from Google Adwords”, maar de domeinen verschillen steeds, waarschijnlijk om zo de besproken blokkeringen te ontlopen.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.