Controleer de snelheid van uw website

PageSpeed_suggesties_PauwR-blogKort geleden is in Google Webmaster Tools een nieuw experiment gelanceerd, genaamd Site Performance (Site Prestaties). Deze tool voorziet u van informatie over de snelheid van uw website. Daarnaast geeft het suggesties om uw site sneller te maken Het is een kleine stap in de poging het web sneller te maken. Verschillende keren is aangetoond dat een snelle site zorgt voor meer activiteit, een lager weigeringpercentage en langer bezoek van uw site. Daarnaast is het aantoonbaar gemaakt dat het de omzet verhoogt en de kosten verlaagt.

Het doel van tools zoals de Site Performance, is dat het laden van iedere webpagina net zolang duurt, als het omslaan van een pagina van een magazine. Om dit te realiseren zijn er onder andere forums ter discussie, artikelen en vele tools geplaatst. Dit alles om oplossingen te vinden voor een snellere website.

Site Performance brengt data en statistieken op specifieke wijze beschikbaar voor uw site. Het geeft weer hoe snel uw pagina’s laden, en hoe dat in vergelijking is met andere websites. Daarbij geeft de tool voorbeelden van bepaalde pagina’s en de laadtijd daarvan. Ten slotte worden er ook suggesties gegeven die kunnen bijdragen aan een snellere website. Site Performance is nog altijd in ontwikkeling, het doel is om specifieke informatie te geven over de site-snelheid, aangetoond door relevante data.

De laadtijd is afgeleid van informatie, gestuurd door gebruikers van uw website die de Google Toolbar hebben geïnstalleerd, en toestemming hebben gegeven voor het gebruik van deze tool. Alleen wanneer er genoeg informatie beschikbaar is, worden prestatiegrafieken en tabellen getoond. Wanneer uw site nog weinig verkeer heeft, is de kans groot dat niet alle informatie beschikbaar zal zijn. De informatie is momenteel voornamelijk een globaal gemiddelde; immers kunnen gebruikers uw site ook sneller of langzamer vinden, terwijl dat ligt aan de locatie of het netwerk van de gebruiker.

Dit product uit de Google Labs is dus nog in ontwikkeling. Feedback kan wanneer gewenst gegeven worden op het Webmaster Tools Forum.

site-performance

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.