Verwijderd uit Google door foutief gebruik van noframes

no-frames-PauwR_blogZeer recent werden we geraadpleegd door een bedrijf dat een mail van Google ontvangen met de mededeling dat hun website tijdelijk uit de zoekresultaten van Google was verwijderd voor een periode van ten minste 30 dagen. Het gaat om dit specifieke geval om verborgen teksten. Die zijn uiteraard verboden zoals vermeld in de Google Richtlijnen.  Na een kort onderzoek kwamen we erachter dat het hier ging om onjuist gebruik van de tekst binnen het <noframes> gedeelte van de website. Extra zuur is dat het een speelgoed website betreft voor wie deze periode de belangrijkste is in het hele jaar.

De website is dus opgebouwd uit frames en voor browsers die geen frames kunnen weergeven, is destijds de <noframes>-tag uitgevonden. Hier kun je de inhoud van de pagina plaatsen die dus in feite niet weergegeven kan worden, omdat deze in een frame staat. Via deze omweg kan de bezoeker toch nog zien waar de pagina over gaat. Echter, als deze ruimte gebruik wordt om alleen zoekwoorden te plaatsen of teksten die abnormaal veel zoekwoorden bevatten, dan wordt dit gezien als ‘spam’ en wordt de site dus verwijderd als dit door de medewerkers van Google wordt opgemerkt.

Wat je hieraan kunt doen is in principe natuurlijk helder: Geen frames gebruiken in je website. Mocht dit niet mogelijk zijn, gebruik de <noframes> dan waar ze voor bedoeld zijn en plaats er alleen een korte omschrijving van de pagina in of juist de hele tekst van de pagina. Wanneer de problemen op die manier zijn opgelost, kunt u een ‘ verzoek tot heroverweging‘ indienen. Google zal dit vervolgens in behandeling nemen en indien de fouten zijn verholpen weer overgaan tot het opnemen van uw site in de zoekresultaten.

NB: Om een site voor heroverweging in te dienen dient u deze aan te melden in het Google Bedrijvencentrum en deze te verifiëren. Doe dit nu al ook al heeft u nog geen probleem, u kunt er problemen mee voorkomen óf zorgen dat ze snel zijn opgelost op het moment dat er zich iets voordoet.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord
 1. Maarten
  Maarten zegt:

  Wel netjes dat Google ze op de hoogte bracht van de tijdelijke ban. Vroeger werd men in veel gevallen gewoon uit de index gehaald.

  En frames, die waren toch al “niet ideaal”.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.