Streetview populair, controleer je Maps vermelding

Met de uitbreiding van Google Streetview krijgt Google Maps in Nederland een flinke boost. Uiteraard leuk om uw eigen huis op te zoeken, maar zakelijk ook zeer handig. Benieuwd naar de parkeermogelijkheden? Binnen een minuut weet u of er parkeerplaatsen voor de deur zijn, of dat u toch de parkeergarage om de hoek moet nemen.  Het kan zeer handig zijn, als de bedrijfsvermelding tenminste klopt.

Bedrijfsvermeldingen
Veel bedrijven staan al standaard in Google Maps doordat ze zijn opgenomen in o.a. de Gouden Gids. Bij bijvoorbeeld overnames en verhuizingen wordt deze informatie veelal niet meer overgenomen. Ook een beheersmaatschappij onder  privé adres zie je liever niet terug in Google Maps (en Streetview). Deze vermeldingen zijn zeer eenvoudig aan te passen en Google heeft hier een handige handleiding voor op internet gezet.

maps_aanmelden_foutmelding_PauwR_blog

Aanpassen niet mogelijk
Deze manier  van aanpassen werkt echter niet meer naar behoren. Tijdens het aanmeldingsproces moet er verplicht een standaard categorie worden ingevuld. Ook als deze categorie correct is, geeft Google een foutmelding. Deze stap kan niet worden overgeslagen, waardoor het proces hier vastloopt.

maps_aanmelden_taal_PauwR_blogCategorie omzeilen
Het probleem is bekend sinds eind oktober, maar nog niet opgelost. Het probleem is echter zeer eenvoudig te omzeilen. Door rechts bovenin het scherm de taal te veranderen naar Engels, kunnen andere (wel werkende) categorieën worden gekozen. Er moet nu wel minstens één Engelstalige categorie worden gekozen, maar dit is de enige manier om een vermelding toe te voegen of aan te melden.

Aanpassen categorieën
Het is mogelijk om na afronding van de bedrijfsvermelding de categorieën weer aan te passen. Door de taal op Nederlands te zetten, kunt u weer uit Nederlandstalige categorieën kiezen. Doordat het probleem bij Google nog niet is opgelost, is het momenteel nog niet mogelijk om de standaard Engelse categorie weg te halen. Google geeft dan de zelfde oorspronkelijke melding als bij het aanmaken. Nu heeft u echter al wel een kloppende bedrijfsvermelding.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.