Search Advertising

Google Commerce Search ‘verbetert conversie webshop’

Webwinkel_zoeken_PauwR_blogAankopen doen via het internet, het wordt ieder jaar weer populairder. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van online shoppen. Om het juiste product te vinden, is gericht zoeken van groot belang. Google Commerce Search moet het zoeken naar het juiste product net zo eenvoudig maken als het zoeken op Google.com. Daarom heeft Google nu Google Commerce Search ontwikkelt.

Acht seconden. Zo lang doen online zoekers er gemiddeld over om te beslissen of ze al dan niet op een website blijven. Een goede en overzichtelijke zoekfunctie op de voorpagina van uw webshop helpt de bezoeker snel iets te vinden. 70% van de mensen die online winkelt, gebruikt een zoekmachine om het juiste product te vinden (bron: eTailing Group). Kwaliteit en gemak van de zoekfunctie veranderen bezoekers in kopers. Snelheid, relevantie en gebruiksvriendelijkheid zorgt voor een prettigere zoektocht. Zoeken met Google Commerce Search is mogelijk op meerdere variabelen, zoals categorie, prijs of merk. Dit zorgt volgens Google voor een verhoging van de conversie.

Net als bij de reguliere zoekmachine,heeft Google Commerce Search een spellingchecker, voor wanneer iemand niet precies meer weet hoe de naam van het product geschreven moet worden. Google kan dan suggesties geven om zo toch te vinden wat u zoekt. De zoekmachine op uw site kunt u aanpassen aan uw eigen ‘look-and-feel’.

Beheerders van de webshop hebben tevens de mogelijkheid om producten extra onder de aandacht te brengen, of gerelateerde producten aan de zoekresultaten toe te voegen. Eveneens handig voor de beheerders: via Google Analytics kunnen de conversies gemeten worden, dus de resultaten van het toevoegen van Google Commerce Search zijn ook direct meetbaar. Google Commerce Search is in tegenstelling tot de meeste Google producten en diensten niet gratis. De prijs is afhankelijk van onder meer het aantal artikelen in uw webshop. Voor meer informatie over de prijzen kunt u contact opnemen met de salesafdeling van Google Commerce Search (alleen Engels).

UPDATE 8-11-2009: Kosten voor deze applicatie bedragen minimaal 50.000 euro per jaar (!)

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.