PauwR case Verzekeruzelf - Voorbeeld AdWords advertentie

Extra links onder AdWords advertenties: Ad Sitelinks

Om extra aandacht te krijgen voor je AdWords advertentie en de bezoekers de mogelijkheid te geven direct naar een dieper gelegen pagina op de site te klikken, zijn er vanaf nu Ad Sitelinks in Google Ads (AdWords). Dit zijn extra links onder een AdWords advertentie met elk hun eigen bestemmingspagina.

adwords-ad-links-ovve-PauwR-Blog

Er worden maximaal vier extra bestemmings-URL’s onder een advertentie getoond. Je kunt er echter 10 opgeven, waaruit Google dan de meest relevante kiest. Door gebruikers meer keuzemogelijkheden te geven, worden advertenties nog relevanter en verhogen ze dus de waarde van uw zoekwoorden. Doordat bezoekers zelf de voor hun meest relevante pagina kiezen, zou de kans op een conversie ook groter moeten zijn. Er zijn hiervan echter nog geen testresultaten bekend.

Denk voor het inzetten van Ad Sitelinks (bijvoorbeeld op uw merknaam) aan links naar de aanbiedingen pagina, seizoensgebonden acties of andere actuele pagina’s. Voorwaarde voor het verkrijgen van Ad Sitelinks is dat de advertenties aan bepaalde kwaliteitsscore voldoen. Met andere woorden, de advertenties moeten op de eerste positie staan en (dus) relevant zijn voor de zoekopdracht en veel autoriteit hebben opgebouwd. Als dat het geval is, kun je de Ad Sitelinks toevoegen via de campagne instellingen.

adwords-ad-links-instellen-PauwR-Blog

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
4 antwoorden
 1. Sjoerd
  Sjoerd zegt:

  Enig idee hoe je ervoor kan zorgen dat je de mogelijkheid van Google krijgt?

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. pieter
  pieter zegt:

  @Sjoerd,

  Je moet zorgen voor een hoge kwaliteitsscore en een absolute nummer 1 positie van je advertentie op een bepaalde zoekterm, dan wordt je de mogelijkheid geboden Ad Sitelinks in te geven.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 3. Internet Marketing Johannah
  Internet Marketing Johannah zegt:

  Bij verschillende klanten al gezien dat door het toevoegen van de Sitelinks in de adwords advertenties, de click through ratio aanzienlijk verhoogd wordt. Deze tip is dan ook erg aan te raden!

  Groetjes Johannah

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] je meteen in op onze RSS feed om voortaan automatische updates te ontvangen!In November heeft Google Ad Sitelinks gelanceerd om te helpen nog betere resultaten te behalen bij de best presterende advertenties. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.