YouTube Promoted Videos, gesponsorde video’s op YouTube

youtube-promoted-videosYouTube is de tweede zoekmachine ter wereld, na ‘moeder’ Google. Het is dus uitermate interessant om hierop te adverteren. Dat kon al op twee manieren, namelijk door het plaatsen van AdWords advertenties op de site (vanaf 1 euro per 1.000 vertoningen) en via de ‘tarievenkaart’ (advertenties in video overlay, banners, homepage take-overs etc., vanaf € 50.000 budget). Maar vanaf nu is er ook een derde manier, namelijk het ‘bovenaan plaatsen’ van jouw filmpje / video in de zoekresultaten. YouTube Promoted Videos.

Door gebruik te maken van Promoted Videos verschijnt jouw video in de zoekresultaten van YouTube wanneer een gebruiker zoekt op een zoekwoord dat aansluit bij de inhoud van de video. Deze zoekwoorden geef je zelf op. Het voordeel zit hem uiteraard wederom in het ‘no-cure, no-pay’ model waar Google groot mee is geworden. Je betaalt alleen voor het resultaat, dus een bekeken video. Je kunt de campagne gewoon via de nieuwe AdWords Interface opbouwen en zaken als een beginbeeld, eindbeeld en overlay met daarin de URL van de website (wordt aan het eind getoond), kun je allemaal zelf invullen. Het bereik is enorm, zoals gezegd is YouTube de tweede zoekmachine ter wereld. Per minuut wordt er maar liefst 20 uur aan video geüpload!

Google heeft van één case een uitgebreide case study en fact sheet online gezet. Zie hieronder een video met uitleg over YouTube Promoted Videos / YouTube Gesponsorde Videos.

Wilt u ook adverteren op YouTube met gesponsorde videos? Neem contact op met PauwR voor een vrijblijvend voorstel!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] te ontvangen!Het adverteren op YouTube door middel van een video advertentie is al langer mogelijk. Promoted Video’s (of Gesponsorde Video’s) zijn filmpjes die ingezet worden via YouTube om extra onder de aandacht […]

  2. […] video naar een bezoek aan de website. Dit is nu echter een stuk makkelijker geworden. Wanneer gesponsorde video’s ingezet worden om te adverteren op YouTube via Google Ads (AdWords) is er nu de mogelijkheid om hier een […]

  3. […] prestaties leveren Met het inzetten van o.a. remarketing en promoted video’s op YouTube bouwt Google tools die adverteerders helpen een geweldig resultaat neer te […]

  4. […] updates te ontvangen!In oktober vorig jaar kondigde Google aan dat je voortaan je eigen video’s kon promoten op YouTube. Hierdoor kun je je videocommercial, bedrijfspresentatie of virale video promoten onder de YouTube […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.