Bing eerder met Twitterberichten dan Google?

PauwR_blog_twitter_bingMicrosoft lijkt Google voor te zijn met het ontsluiten van alle Twitter berichten in haar zoekmachine Bing, zo meldt de technologie reporter van de Wall Street Journal. De strijd om de Twitter berichten is interessant, omdat er een grote concurrentiestrijd gaande is tussen de twee giganten. Met het opnemen van ‘tweets’ in hun zoekresultaten kunnen zoekmachines zich nog meer toeleggen op ‘real time search’, iets dat steeds belangrijker wordt in het huidige zoeklandschap.

Twitter is zeer waarschijnlijk met beide partijen in gesprek om de berichten van de 56 miljoen Twitter gebruikers ‘aan te bieden’, wellicht zelfs tegen betaling. Via de eigen zoekmachine van Twitter kun je nu al real-time alle berichten doorzoeken. Zelfs de ‘beschermde berichten‘ worden hierbij gevonden! En geheel in lijn met het exploderende aandeel van video in ‘search’, schijnt Twitter ook te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn ‘videotweets‘.

Overigens worden tweets nu ook al door o.a. Google geïndexeerd, zie bijvoorbeeld het bericht over de PauwR presentatie op Collabor8 in Gent. Maar nu duurt het nog enkele uren voordat de tweets vindbaar worden, terwijl Bing en Google dit zo snel mogelijk, liefst dus realtime, willen doen. Bing lijkt hier dus de slag met Google te gaan winnen. En dat komt Microsoft goed uit, want het pas gewonnen marktaandeel van de nieuwe zoekmachine is alweer aan het krimpen.

UPDATE 22-10-2009: Zowel Microsoft als Google hebben aangekondigd een overeenkomst met Twitter te hebben gesloten. De integratie van Bing met Twitter is hier al in Beta te zien, Google zegt over enkele maanden de integratie voltooid te hebben.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden
 1. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Ik merk hetzelfde ook op mijn webwinkel.
  Het lijkt erop dat de spiders van Bing.com veel vaker mijn website bezoeken als ik het vergelijk met Google.

  Op langdurige termijn kan Google een gedeelte van zijn marktaandeel afstaan aan Bing.com.

  Dit zal ook veel beter zijn voor alle webwinkeliers denk ik, want momenteel betalen we ons bont en blauw aan Google om een beetje te kunnen verkopen. Een beetje concurrentie zou veel veranderingen doen in de monopolistische houding van Google.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. Sara
  Sara zegt:

  De beetje concurrentie zal inderdaad veel veranderingen doen in de monopolistische houding van Google.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.