Search Advertising

Google Search nu nog groter!

Google heeft het zoekveld van haar zoekmachine en tekst op de startpagina van Google Search iets groter gemaakt. Over de jaren is de lay-out van de Google homepagina al vele malen aangepast, een leuk overzicht hiervan is te vinden op de Google Timeline. Het idee achter de meest recente wijziging is meer gebruiksgemak en plezier te bieden aan gebruikers van de Google zoekmachine.

Google is als zoekmachine een geval apart, maar ook op “normale” websites of webwinkels is het belangrijk dat gebruikers van een website gemakkelijk kunnen zoeken. Usability guru Jakob Nielsen schreef in zijn befaamde Alertbox al een tijdje geleden over de breedte van invoervelden voor zoeken. Recentelijk paste hij zijn aanbeveling van minimaal 25 karakters aan tot 27 karakters, een ogenschijnlijk klein verschil met ongetwijfeld grote resultaten!

Google Search - Oud en Nieuw

Google Search - Oud en Nieuw

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.