Nieuw: Adres onder AdWords advertentie

Het is vanaf nu mogelijk het adres van de adverteerder meteen in de AdWords advertentie te laten zien! Niet alleen valt de  advertentie beter op, bezoekers zien ook meteen waar het bedrijf achter de advertentie is gevestigd. Dat schept vertrouwen en zal mogelijk leiden tot een hogere aankoopintentie. blog_locatie_extentiesVia de AdWords interface (Campagne Instellingen) kan het adres worden ingegeven. In geval van een Google Bedrijfscentrum kan deze zelfs worden gekoppeld aan AdWords om zo direct de gegevens uit het bedrijfscentrum te kunnen gebruiken.

De advertenties kunnen zowel in het zoeknetwerk (Google en partners) als het inhoudsnetwerk worden getoond. Google bepaalt in principe zelf welk adres wordt getoond in geval van meerdere vestigingen. Wil je dit liever zelf bepalen, dan kun je gebruikmaken van individuele advertenties. Door deze introductie komen de ‘lokale bedrijfsadvertenties’ (een optie binnen de verschillende advertentievarianten) te vervallen.

De advertentie verschilt van opmaak als hij boven of naast de zoekresultaten staat. Boven de zoekresultaten verschijnt er een plusteken onder de advertentie. Als daarop geklikt wordt ontvouwd zich de kaart met de locatie daarop. Wanneer de advertentie rechts naast de zoekresultaten verschijnt, wordt het adres onder de advertentie weergegeven, dus met een extra regel.

Voor degene die hier goed mee omgaan biedt dit kansen om op te vallen! Voor Google is het weer een stap in de richting om haar bezoekers zo goed mogelijk ‘voor te lichten’ over wat ze na de klik mogen verwachten. Een goede zaak dus!

Voorbeelden:

Adres onder AdWords advertentie boven de zoekresultaten

En bij advertenties aan de rechterkant:
Voorbeeld Adres onder AdWords advertentie

Voorbeeld Adres onder AdWords advertentie

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
3 antwoorden
 1. Logomatten Shop
  Logomatten Shop zegt:

  Had het al gezien dat dit kon, maar wist niet hoe ennu weet ik dat wel. Ga het zeker toevoegen aan mijn adwords.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. tom rijsbrack
  tom rijsbrack zegt:

  thx voor de toelichting!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 3. Saughmaurice
  Saughmaurice zegt:

  sell for more detail to your friends

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.