Nieuw: Adres onder AdWords advertentie

closeDeze post is 10 jaar, 1 maand en 13 dagen geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn verouderd. Houd hier rekening mee bij het lezen en/of reageren op dit artikel. Ga voor actuele artikelen naar de homepage van de PauwR Blog

Het is vanaf nu mogelijk het adres van de adverteerder meteen in de AdWords advertentie te laten zien! Niet alleen valt de  advertentie beter op, bezoekers zien ook meteen waar het bedrijf achter de advertentie is gevestigd. Dat schept vertrouwen en zal mogelijk leiden tot een hogere aankoopintentie. blog_locatie_extentiesVia de AdWords interface (Campagne Instellingen) kan het adres worden ingegeven. In geval van een Google Bedrijfscentrum kan deze zelfs worden gekoppeld aan AdWords om zo direct de gegevens uit het bedrijfscentrum te kunnen gebruiken.

De advertenties kunnen zowel in het zoeknetwerk (Google en partners) als het inhoudsnetwerk worden getoond. Google bepaalt in principe zelf welk adres wordt getoond in geval van meerdere vestigingen. Wil je dit liever zelf bepalen, dan kun je gebruikmaken van individuele advertenties. Door deze introductie komen de ‘lokale bedrijfsadvertenties’ (een optie binnen de verschillende advertentievarianten) te vervallen.

De advertentie verschilt van opmaak als hij boven of naast de zoekresultaten staat. Boven de zoekresultaten verschijnt er een plusteken onder de advertentie. Als daarop geklikt wordt ontvouwd zich de kaart met de locatie daarop. Wanneer de advertentie rechts naast de zoekresultaten verschijnt, wordt het adres onder de advertentie weergegeven, dus met een extra regel.

Voor degene die hier goed mee omgaan biedt dit kansen om op te vallen! Voor Google is het weer een stap in de richting om haar bezoekers zo goed mogelijk ‘voor te lichten’ over wat ze na de klik mogen verwachten. Een goede zaak dus!

Voorbeelden:

Adres onder AdWords advertentie boven de zoekresultaten

En bij advertenties aan de rechterkant:
Voorbeeld Adres onder AdWords advertentie

Voorbeeld Adres onder AdWords advertentie

No votes yet.
Please wait...
3 antwoorden
 1. Logomatten Shop
  Logomatten Shop zegt:

  Had het al gezien dat dit kon, maar wist niet hoe ennu weet ik dat wel. Ga het zeker toevoegen aan mijn adwords.

  No votes yet.
  Please wait...
  Beantwoorden
 2. tom rijsbrack
  tom rijsbrack zegt:

  thx voor de toelichting!

  No votes yet.
  Please wait...
  Beantwoorden
 3. Saughmaurice
  Saughmaurice zegt:

  sell for more detail to your friends

  No votes yet.
  Please wait...
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *