Google Introduceert Google Ads (AdWords) Alerts

Sinds mei beschikten bepaalde accounts al over de mogelijkheid Google Ads (AdWords) Alerts in te stellen, om als Google Ads (AdWords) accountbeheerder eenvoudig op de hoogte te blijven van belangrijke meetpunten. Google kondigde deze interessante functie onlangs ook aan voor de Nederlandse gebruiker.

Met Google Ads (AdWords) Alerts is het mogelijk op verschillende niveaus een alert aan te maken. Een alert is een melding aan de gebruiker op basis van activiteit in de account. Op campagneniveau bijvoorbeeld wanneer het dagelijks klikbudget van een campagne tot een bepaalt niveau besteed is. Op het niveau van Advertentiegroepen kan de beheerder onder andere de CTR in de gaten houden. Dit kan bijvoorbeeld voor recent gelanceerde campagnes erg handig zijn. Voor zoekwoorden zijn ook verschillende opties beschikbaar, met dagelijkse of wekelijkse updates per e-mail.

google-adwords-alerts-overview

In Nederlandse Google Ads (AdWords) accounts wordt deze extra functionaliteit momenteel uitgerold, in een Engelstalig account kon deze al langer gebruikt worden.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.