Google in de klas

closeDeze post is 10 jaar, 7 maanden en 19 dagen geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn verouderd. Houd hier rekening mee bij het lezen en/of reageren op dit artikel. Ga voor actuele artikelen naar de homepage van de PauwR Blog

pauwr_blog_google_in_de_klasGoogle is er veel aan gelegen om de toekomstige generaties vertrouwt te maken met search. Er is weinig literatuur beschikbaar voor studenten over zoekmachines en de literatuur die er is, is al verouderd voordat deze als lesmateriaal kan worden gebruikt. Google heeft het opleidingen en docenten daarom makkelijker gemaakt om hun studenten iets mee te geven over de wereld van de zoekmachine. Een compleet ´lespakket´ genaamd ´Google for Educators´ met kant en klare lessen, opdrachten zoals Google Search Bingo,  presentaties en video´s.

Het lespakket bestaat uit 3 modules, elk weer onderverdeeld in basis les, gevorderden les en vergevorderde les. De modules zijn ´Understanding Search Engines´, ´Search Techniques and Strategies´ en ´Features and Operators´. Adverteren in Google lijkt nog geen deel uit te maken van de lessen. Dat dit geen overbodige luxe zou zijn blijkt wel uit ervaring dat hogeschool studenten amper weten wat zoekmachinemarketing is. Wellicht een volgende stap in het ´Google lespakket´!

Zie hieronder een voorbeeld van een video uit het lespakket

No votes yet.
Please wait...
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *