Tilburgers vinden Tilburg.com steeds beter …

blog_tilburgcom_googleKermis Tilburg. Roze maandag. Koopzondag Tilburg. Bioscopen Tilburg. Dat zijn enkele zeer populaire zoektermen als Tilburgers (en mensen buiten Tilburg) online op zoek zijn naar informatie over de stad Tilburg. En al die informatie kunnen zij vinden op één site: Tilburg.com. En hen is er natuurlijk veel aan gelegen om bij die zoekende burgers en bedrijven in de picture te komen en dus om bovenaan te staan in de zoekmachines. PauwR is partner van Tilburg.com en ondersteunt het team van Tilburg.com met advies en beheer op het gebied van zoekmachinemarketing, zoekmachineoptimalisatie en Analytics.

Sinds 2003
Tilburg.com bestaat al sinds 2003 en begon ooit als binnenstadtilburg.nl. Die fase is de site letterlijk en figuurlijk ontgroeid. “De website was toe aan een opknapbeurt”, aldus John Mouthaan, oprichter en één van de drie directeuren van Tilburg.com B.V. “Het huidige ontwerp ging al weer een paar jaar mee en de techniek moest worden aangepast aan de huidige eisen van onze bezoekers, zoals mogelijkheden om content te delen en de interactie te verhogen. Ook wilden we sneller kunnen inspelen op de actualiteit en de website beter vindbaar maken in de zoekmachines.”

Net als bij een ‘echte’ verhuizing komen er ook bij een verhuizing van een website veel zaken kijken. “Omdat de site helemaal werd vernieuwd, veranderden ook veel URL’s. Om de waarde die de site in de afgelopen jaren had opgebouwd, te behouden, dienden die dus ook verhuisd te worden”, aldus Pieter Voogt, senior internet marketeer en mede-eigenaar van PauwR. Op het zoekwoord Tilburg was de site direct na verhuizing even niet meer te vinden als gevolg van een technische aanpassing. Dit scheelde de site honderden bezoekers. Na ingrijpen van PauwR stond de site binnen een dag weer op de derde positie.

Evenementen blijken echte publiekstrekkers en Tilburg.com speelt hierop in door alle informatie van een evenement te bundelen op een speciale pagina. Mouthaan“Van de Tilburgse Kermis bijvoorbeeld vind je op één pagina het programma en alle overige informatie en na afloop kun je terugkijken in het fotoboek. Dit wordt dan ook massaal gedaan.”. Ook deze pagina’s staan dankzij PauwR bovenaan in Google, zodat steeds meer mensen deze grote hoeveelheid aan informatie kunnen vinden.

PauwR beheert al geruime tijd de omvangrijke AdWords campagne van de stadsportal. Voor, tijdens en na grote evenementen zorgen deze voor enorm veel bezoekers vanuit Google. Men komt na het klikken op de advertentie uiteraard direct uit op de juiste pagina, zodat verder zoeken op de site overbodig is. De AdWords campagne levert daarnaast een enorme schat aan informatie op over wat mensen zoeken en hoe ze daarnaar op zoek zijn. Die informatie gebruiken PauwR en Tilburg.com weer om de zoekmachineoptimalisatie en navigatie van de site te verbeteren.

Ook websitestatistieken spelen hierin een steeds belangrijkere rol. De Analytics experts van PauwR adviseren de medewerkers van Tilburg.com hoe zij de statistieken moeten interpreteren en hoe zij nog meer waardevolle informatie kunnen ontsluiten. Zo worden bijvoorbeeld de zoekopdrachten op de website zelf gelogd, om er op die manier achter te komen hoe bezoekers binnen de site op zoek zijn naar informatie.

Samen met PauwR en de andere partners BureauZuid en Creactiv is het team van Tilburg.com erin geslaagd de nieuwe website nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de surfende Tilburgers. En daarmee onderstrepen zij eens te meer hun waarde als grootste stadsportal van Nederland, voor Tilburg en ver daarbuiten.

TIP: Mis niets van het leukste Tilburg nieuws en volg de Tilburg.com Twitter!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden
 1. Ivan
  Ivan zegt:

  Hey Pieter,
  Niet al onze trucjes verklappen he ;-)
  Groeten Ivan

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. pieter
  pieter zegt:

  Hé Ivan,

  Optimalisatie is geen trucje, dus ik kan ook niets verklappen. Tilburg.com biedt gewoon ontzettend veel relevante content, dus is het logisch dat de site uitstekend scoort, zeker met een beetje hulp ;-)

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.