Interessante Search Marketing Thursday

Namens PauwR was Pieter aanwezig bij de tweede ‘Search Marketing Thursday‘ in Utrecht, georganiseerd door het IAB en gesponsord door Marktplaats.  Op het programma stonden een presentatie van de Local Search Consultant Martijn Beijk van OnetoMarket en de beroemde ‘site review clinic’, waarbij websites aangedragen door het publiek, worden beoordeeld door vier SEO experts. Search_marketing_thursday

Martijn presenteerde een zeer interessante case en deed de aanwezige afgevaardigden van bureaus en adverterdeerders een paar handige tips aan de hand om zelf te scoren op Local Search, dat goed is voor zo’n 20 tot 40% van alle zoekopdrachten:

  • Zorg dat je een bedrijfsvermelding maakt en verifieerd in het Google Bedrijvencentrum! (zo kan je concurrent dit niet meer doen!)
  • Maak vermeldingen voor al je filialen en vul deze zo goed mogelijk in
  • Track de URL’s die je gebruikt in je Local Search Campagne
  • In een competitieve markt, zorg ook voor geoptimaliseerde landingspagina’s

De SiteReview Clinic leverde weer leuke inzichten en discussies op over onder meer de websites van het IAB, fletcher.nl en campingmeningen.nl. De beheerders van deze sites hebben genoeg te doen als ze alle aanbevelingen van het panel willen gaan opvolgen …

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.