Toepassingen Google Analytics API

google_analyticsHet is eigenlijk al geen nieuws meer in marketingland maar toch een kort berichtje; Google heeft de langverwachte Google Analytics API uitgebracht! Hoewel de Google Analytics API net uit is voor het grote publiek, hebben honderden ontwikkelaars en testers eerder al toegang gekregen tot een prille versie van de API. Het werken met een team van “Trusted Testers” en Trusted Developers” is uiteraard een goede manier voor Google om in een vroeg stadium al waardevolle feedback te ontvangen.

Google Analytics op Android
Het geeft ontwikkelaars het voordeel alvast wat vooruit te kunnen werken, zo is het mogelijk dat een dag na de vrijgave van de API al leuke toepassingen verschijnen. Voorbeeld hiervan is Mobile GA, waarmee je Google Analytics op je Android mobiel kunt gebruiken. Leuk voor de echte statsfreak! Prijs: een schamele 3 dollar op de Android Marketplace (ook via je G1 te bereiken).

g1

Google Analytics op Desktop

Ook aardig is Polaris, van ontwikkelaar Desktop Reporting. Dit is een gratis widget (bij 1 website) voor op je desktop, waarmee je in een hele simpele, grafische interface je de meest belangrijke statistieken van je website kunt aflezen in 8 verschillende rapporten.

polaris

Toekomstige Toepassingen
Met de nieuwe API kan erg mooi ingespeeld worden op toenemende aandacht voor de waarde van verkeer, behalen van online doelstellingen en rendement uit online marketing inspanningen. Ongetwijfeld zullen er op erg korte termijn nog veel interessante en leuke toepassingen van de nieuwe API uitkomen, zoals ook het geval is geweest met alle andere Google API’s.

Heb je zelf een mooie toepassing gespot, laat het weten in de reacties onder dit bericht!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.