Pas op voor Google Phishing mails

Heeft u ook al een e-mail van ‘Google Ads (AdWords)’ ontvangen waarin u gevraagd wordt bepaalde links te openen, inloggegevens in te voeren of facturatie informatie van Google Ads (AdWords) aan te passen? LET OP: Dit zijn zogenaamde ‘phishing mails’. Hoewel deze e-mails qua uiterlijk erg lijken op door Google verstuurde berichten, zijn de e-mails eigenlijk afkomstig van malafide bedrijven die betaalinformatie proberen te achterhalen en hier misbruik van willen maken.

Hoe kun je een AdWords phishing e-mail herkennen?

De bewuste e-mails zijn redelijk lastig te herkennen. Zo lijken de websites waarna gelinkt wordt erg op de bekende AdWords-omgeving en is ook het e-mailadres van de afzender op het oog vertrouwd. Let vooral goed op of het volgende het geval is:

Er wordt om betalingsgegevens gevraagd

Bepaalde berichten melden een betalingsachterstand of problemen met de facturatie van klikkosten voor advertenties. Wanneer gevraagd wordt om op een link te klikken en betaalgegevens in te voeren is er zeer waarschijnlijk sprake van een poging tot phishing.

Er staat een link in het bericht

Valse berichten bevatten altijd een link, waarbij het zichtbare adres van de link niet de daadwerkelijke locatie is waarop de gebruiker terecht komt na een klik op de link.

Voorbeeld:

http://adwords.google.com.fr4ck.cn/select/Login/

Hoewel de link in eerste instantie naar http://adwords.google.com lijkt te verwijzen, is dit eigenlijk een aangemaakt subdomein op hoofddomein fr4ck.cn.

Reageren op een Google Ads (AdWords) phishing e-mail

Wat moet je doen wanneer je een verdacht bericht ontvangt?

• Beantwoord phishing e-mails niet

• Geef in geen geval betalingsgegevens op

• Bevat het bericht links, klik hier dan niet op

Het is verstandig het e-mailbericht onmiddellijk te verwijderen. In geval van twijfel over de herkomst of afzender of de inhoud van een bericht kunt u altijd contact opnemen met PauwR via advies@pauwr.nl of 013-5821592.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.