PauwR case Verzekeruzelf - Voorbeeld AdWords advertentie

Google Ads (AdWords) werkt niet!

“Wij zijn ermee gestopt, want het werkt niet”. Dat is een uitspraak die ik vaak hoor als ik met ondernemers praat over adverteren via Google Ads (AdWords). Ik bied ze dan altijd aan om geheel vrijblijvend een kijkje te nemen in hun AdWords campagne en mijn bevindingen met hun te delen.

Want AdWords kán voor iedereen werken, maar dan moet je het wel op de juiste manier inzetten.Ik deel ook graag met u de Top 5 van meest gemaakte fouten als mensen zelf hun AdWords campagne hebben opgezet, vaak met de 50 euro gratis kliktegoed-couponnen die Google kwistig verstrekt:

1. Alles op een hoop
Meestal staan alle zoekwoorden die men heeft ingegeven bijelkaar in één advertentiegroep. Dat betekent dus dat iedereen dezelfde advertentie te zien krijgt. Zowel degene die zoekt op product A, als de Google gebruiker die naar dienst B op zoek is. Beiden krijgen de algemene (en dus niet meest relevante) advertentie te zien en waarschijnlijk stuurt u ze naar uw homepage, waar ze het vervolgens lekker zelf mogen uitzoeken. Dat is ook niet echt aardig …

2. Slechte advertentie
U verwacht blijkbaar wonderen van Google Ads (AdWords), want de advertenties die wij tegenkomen zijn soms om te jank huilen. Uw bedrijfsnaam in de titel? Waarom zou een potentiële klant dat willen zien? Laat hem eerst maar eens zien dat u heeft waar hij naar op zoek is en overtuig hem dat hij dit het beste bij u kan kopen! AIDA …

3. Te weinig zoekwoorden

Zijn er echt maar 10 zoekwoorden (of zelfs minder) waarop uw potentiële klant met u in aanraking kan komen? Of zoekt hij misschien ook op uw product in combinatie met een plaatsnaam of de termen “kopen”, “webshop”, “goekoop” etc. etc. etc.?

4. Te VEEL zoekwoorden
Iemand die zoekt op “Breda” is nou niet zeer waarschijnlijk op zoek naar een fotograaf, telefoonabonnement of vitaminepillen? Toch staat niet zelden alleen de plaatsnaam van het bedrijf als zoekwoord in een AdWords campagne …

5. Heel Nederland?

Adverteert u op de voorpagina van de Telegraaf als u in Midden-Brabant een winkel annex showroom hebt in gaskachels? Waarom zou u dan via Google wel in Groningen en Den Helder adverteren? U kunt namelijk uitstekend uw doelregio bepalen in Google Ads (AdWords), met bijna 90% nauwkeurigheid!

Als u geen van bovenstaande fouten heeft gemaakt in uw eigen AdWords campagne, dan bent u al een eind op de goede weg. Maar het kan nooit kwaad om een professional naar uw campagne te laten kijken. Of maakt u ook zelf uw briefpapier, papieren advertenties en radiospots?

Daar schakelt u waarschijnlijk ook een professioneel bureau voor in.Wilt u een vrijblijvend oordeel over uw eigen AdWords campagne, mail dan uw Google Ads (AdWords) klant ID naar advies@pauwr.nl, dan hoort u van ons wat u allemaal fout (en/of goed!) heeft gedaan.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.