11 superhandige Google Tools (deel III)

Google heeft de afgelopen jaren veel diensten ontwikkeld die het gemak van zoeken, surfen, e-mailen en adverteren op het internet vergroten. In dit derde deel drie functies die het rendement van je website kunnen verhogen!

Lees ook deel I en deel II.

9. Google Ads (AdWords)

Met Google Ads (AdWords) kun je advertenties plaatsen naast de zoekresultaten van Google. Dus als je bureaustoelen verkoopt, kun je een advertentie plaatsen als iemand zoekt op “bureaustoel kopen”. Op die manier kun je op honderden of zelfs duizenden zoektermen adverteren. Een zeer effectieve manier van adverteren, want je betaalt pas voor de advertentie wanneer er ook daadwerkelijk op wordt geklikt en er dus een bezoeker op je site terecht komt.

Enkele voordelen:

  • Het is een vorm van ‘pull-marketing’. Een gebruiker is actief op zoek naar uw product of dienst en je helpt hem die te vinden
  • No-cure, no-pay. Je betaalt alleen voor de kliks naar je site
  • Uitstekend meetbaar in termen van return-on-investment
  • Etc.

Google Ads (AdWords) is zo uitgebreid (en tevens de specialiteit van PauwR) dat ik daar in latere blogs nog uitgebreid op terug zal komen. Wanneer u er nu al meer over wilt weten kijken dan op www.google.nl/adwords of op www.pauwr.nl/zoekmachinemarketing.php of stuur mij een mail voor meer informatie over wat AdWords voor u kan betekenen (pieter@pauwr.nl).

10. Google Adsense
Wanneer u een website heeft en op zoek bent naar meer inkomsten, dan is Google Adsense misschien iets voor u. Via Adsense plaatst u de Adwords advertenties (zie hierboven) door op uw eigen website. Wanneer op zo’n advertentie wordt geklikt, deelt u de opbrengsten hiervan samen met Google. Google zorgt voor zo relevant mogelijke advertenties, zodat deze passen bij de interesses van uw bezoekers en dus ook zorgen voor meer kliks, dus meer inkomsten.

11. Google Analytics
Google Analytics is een uiterst krachtige (en gratis) statistieken programma, waarmee u veel informatie kunt achterhalen over de bezoekers op uw site. Welke pagina’s bezoeken zij het meest, waar haken zij af, hoe lang blijven zij op de site en hoe zijn ze op mijn site terecht gekomen? Dat zijn slechts enkele vragen waarop Analytics een antwoord op geeft.

TIP: Stel een automatisch rapport samen van de belangrijkste gegevens en laat deze elke maand in een overzichtelijke PDF naar uzelf mailen, zodat u altijd op de hoogte bent van de prestaties van je website!

Tot zover deze 11 superhandige Google Tools. NB: Ze zijn pas handig als je ze ook daadwerkelijk gebruikt, dus begin er vandaag nog mee!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.