11 superhandige Google Tools (deel II)

Google heeft de afgelopen jaren veel diensten ontwikkeld die het gemak van zoeken, surfen, e-mailen en adverteren op het internet vergroten. In dit tweede deel drie functies die u zakelijk kunt gebruiken.

(Deel I gemist? Klik hier voor tools 1 t/m 5.)

6. Google Alerts / Meldingen
Deze tool moet u eigenlijk vandaag nog gaan gebruiken! Want u wilt toch ook weten wat er over uw bedrijf, product, dienst of concurrent wordt geschreven op het internet? Google Alerts geeft per e-mail een melding zodra Google een bericht indexeert waarin een vooraf door u ingesteld woord of term verschijnt. Op deze manier kunt u ook snel reageren mocht er negatief nieuws over u verschijnen!

Voorbeeld: U heeft een supermarkt en wilt op de hoogte blijven van nieuws over dit onderwerp. Maak dan een melding aan met het woord “Supermarkt” en zodra Google een nieuw bericht tegenkomt met dit woord erin, krijgt u een melding (bijvoorbeeld van dit bericht).

Mijn zwager heeft dit sinds vorige week ingesteld voor zijn product en hij heeft nu al een potentiële nieuwe leverancier ontdekt en van het persbericht dat hij heeft verstuurd, heeft hij meerdere publicaties gevonden. Vandaag nog instellen dus, ik ben benieuwd naar uw ervaringen!

7. Google Docs
Heeft u genoeg van de steeds maar oplopende licentiekosten voor software als Microsoft Office? Google biedt u een gratis variant van de populairste software (Word, Excel, Powerpoint), die u ook nog eens overal ter wereld kunt gebruiken, makkelijk kunt delen met anderen en waarvan de bestanden uitwisselbaar zijn met de genoemde Microsoft varianten.

Met Google Apps (inclusief Google Docs) beschikt u voor slechts 40 euro per gebruiksaccount per jaar zelfs over een compleet pakket aan toepassingen die u direct kunt gebruiken.

8. Youtube (Google Video)
Een bedrijfsfilmpje, producthandleiding of gebruikersreview kan veel toevoegen aan uw website. En het is gemakkelijk te maken en te publiceren. Uw filmpje kunt u uploaden naar uw eigen account bij Youtube of Google Video en daarna via een speciale code direct in uw website ‘plakken’. Denk er eens over na hoe u video op uw site kunt inzetten, want in 2008 gaat dit een enorme vlucht nemen is de verwachting. En dan wilt u toch niet achterblijven …

In deel III komen de laatste drie tools aan bod, die alles te maken hebben met de marketing van uw website: AdWords, Adsense en Analytics.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] PauwR Blog PauwR’s blik op Internetmarketing… « 11 superhandige Google Tools (deel II) […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.