11 superhandige Google Tools (deel I)

Google heeft de afgelopen jaren veel diensten ontwikkeld die het gemak van zoeken, surfen, e-mailen en adverteren op het internet vergroten. In het eerste deel vijf functies die u zowel zakelijk als privé uitstekend van pas zullen komen.

1. Zoeken met Google (www.google.nl)
Google is bekend geworden als zoekmachine, omdat het (bijna) altijd de beste resultaten het snelste vindt. Dat geldt niet alleen voor internetpagina’s, maar in toenemende mate ook voor bijvoorbeeld locaties van bedrijven, afbeeldingen en video’s. Het doel van Google is om alle informatie over de hele wereld vindbaar te maken.

2. Google Toolbar (http://toolbar.google.nl)
Wanneer u de Google Toolbar download en installeert, hoeft u niet meer eerst naar Google.nl te surfen voordat u een zoekopdracht kunt uitvoeren. Het zoekvenster van Google staat voortaan altijd in het scherm van uw internetbrowser. Ook kunt u in uw Toolbar bijvoorbeeld uw Favorieten (bookmarks) opslaan, die u vervolgens altijd bijdehand heeft, waar ter wereld u ook inlogt met uw Google Account (deze kunt u gratis aanmaken via https://www.google.com/accounts/NewAccount?hl=NL). Ook levert Google er een gratis pop-up blocker bij.

3. Gmail (www.gmail.com)
Een gratis Gmail account heeft veel voordelen. Zoals een opslagruimte van ruim 6 gigabyte. Bovendien heeft Gmail enkele handige functionaliteiten, zoals het zoeken in de e-mails en het labelen van berichten.  

4. Google Maps (http://maps.google.nl)
Routes berekenen en printen, bedrijven vinden, locaties zoeken. Google Maps kan het allemaal en kan dus zowel de telefoongids, gouden gids als de routeplanners vervangen. Google Maps is uitstekend te gebruiken op je mobiele telefoon. Ook interessant voor adverteerders!

5. Google Desktop (http://desktop.google.nl)
Google doorzoekt niet alleen het internet, het kan ook je hele computer doorzoeken. Zoeken op bestanden, e-mails, foto’s, het wordt allemaal een stuk makkelijker. Bovendien kun je leuke gadgets op je bureaublad plaatsen, zoals de klok en het laatste nieuws, dat automatisch wordt ververst.

In deel II volgen nog 6 Superhandige Google Tools die u vooral zakelijk kunt gebruiken!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] PauwR Blog PauwR’s blik op Internetmarketing… « 11 superhandige Google Tools (deel I) […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.