Emerce Insight Travel & Tourism

Donderdag 22 november was PauwR aanwezig bij de Emerce Insight Travel & Tourism. Verschillende topsprekers lieten hun licht schijnen over o.a. web 2.0, eCRM,  zoekmachinemarketing, affiliatemarketing en usability binnen de reissector.

PauwR heeft diverse klanten binnen deze sector en vindt het daarom belangrijk op deze manier kennis op te doen en uit te wisselen en nieuwe invalshoeken te verkrijgen. De reissector is op internet één van de grootste branches qua omzet en loopt daarom in veel online marketing toepassingen voorop.

Sprekers waren onder andere Marco Derksen van Marketingfacts, die liet zien hoe web 2.0 toepassingen in te zetten zijn voor de reisbranche. Onder andere social media sites kwamen hierbij aan bod.

Jeroen van de Wiel van Jeroen.com, Google expert van het eerste uur, hield een presentatie gericht op search engine marketing en o.a. zoekmachineoptimalisatie. Jeroen waarschuwde dat de alleenheerschappij van Google in de Nederlandse markt (marktaandeel van meer dan 94%) voordelen biedt, maar zeker ook nadelen. Adverteerders kunnen hun ‘zoekmachinebudget’ namelijk grotendeels maar bij één aanbieder besteden, waar zij vervolgens moeten concurreren met al hun collega’s die hetzelfde moeten doen.

Ruben Timmerman van Usarchy gaf een zeer boeiende presentatie met, voor velen, een groot aantal eye-openers op het gebied van usability, het best vertaald als gebruiksvriendelijkheid van websites.

De presentaties van de Emerce Travel Insight zijn allemaal in zijn geheel terug te zien op de site van Emerce. Mocht u over één van de onderwerpen meer willen weten, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met één van de internetmarketeers van PauwR.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.