De eerste dagen van 2010 hebben we bij PauwR al diverse vragen ontvangen over e-mail meldingen afkomstig van Google AdWords. De URL waarop ingelogd dient te worden verschilt echter met de standaard URL van AdWords. Deze mails zijn een vorm van Phishing. Na inloggen bezit de achterliggende partij over je inloggegevens, waarna ze de AdWords account kunnen overnemen. Dit kan lijden tot hoge klikkosten naar de websites van deze internetfraudeurs. Er is ons al een soortgelijk geval bekent waar dit binnen een dag voor meer dan €1000,- aan kosten heeft gezorgd. Google heeft deze kosten echter (in dit specifieke geval) niet in rekening gebracht.
Hieronder een voorbeeld van een recentelijk Phising e-mail:

Wanneer je naar deze URL gaat in bijvoorbeeld Firefox, dan wordt de URL geblokkeerd. Ook programma’s als McAfee blokkeren deze websites. Anders kom je als bezoeker op een goed nagemaakte website die je inloggegevens registreert:

Het is aan te raden om tijdens het inloggen altijd de URL te controleren. Het adres http://adwords.google.com wordt namelijk altijd doorgestuurd naar een beveiligde locatie als https://www.google.com/accounts/…. Aan het HTTPS is te zien dat het gaat om een beveiligde verbinding.
Heeft u een melding ontvangen van AdWords en twijfelt u aan de echtheid? Stuur hem dan door naar info@pauwr.nl, zodat we de melding voor u kunnen bekijken!

De Amerikaanse site
Kort geleden is in
Zeer recent werden we geraadpleegd door een bedrijf dat een mail van Google ontvangen met de mededeling dat hun website tijdelijk uit de zoekresultaten van Google was verwijderd voor een periode van ten minste 30 dagen. Het gaat om dit specifieke geval om
De ‘nieuwe versie’ van Google laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. De laatste maanden heeft Google een nieuwe architectuur van hun zoekmachine getest en vandaag meldt onder andere
Aankopen doen via het internet, het wordt ieder jaar weer 
Microsoft lijkt Google voor te zijn met het ontsluiten van alle Twitter berichten in haar zoekmachine